Nr3. hield pas zaterdagavond echt wat binnen.

Gisteren ben ik de hele dag bezig geweest met kots in een emmer opvangen (een kind van 2 jr mikt niet zo gericht als kinderen van 5 of 6 jaar weet ik nu).

Op een gegeven moment had LOML nr3. in zijn armen, ik zag hem al met zijn mondje smakken, en ja hoor, weer een golfje spuug, ik pakte snel de emmer en hoppa gevangen. Goed zo, zei LOML meer tegen mij dan tegen die arme nr3.

Hij sliep, hij kreunde, hij wou heel veel drinken maar spuugde het net zo snel weer uit. En pas in de namiddag, toen iedereen al gegeten had en de broers met LOML achter de Nintendo Switch (nieuw, want je moet toch wat in corona tijden) zaten, hield hij een heel flesje thee binnen.

We lieten hem toch tussen ons in slapen. Hij werd wat koortstig en vanochtend om half 5 was hij klaarwakker.

Samen zat ik met hem in de woonkamer. Hij keek wat suf om zich heen. Keek zielig. Pene, zei hij, wat Spiderman betekent, dus ik zette de film op. Ik pakte een dekentje erbij en al snel doezelde ik in op de bank.

Rond 9 uur nam ik de broers mee naar buiten. Een stukje fietsen. Naar het bos in de buurt. We parkeerden onze fietsen en gingen wandelen. Daarna bij de snelle glijbaan.

De broers hadden dikke pret. Ik hoorde de echo van hun gelach in de glijbaan. Ik stond te leunen tegen een boom en keek naar boven.

Grote bomen. Een dunne boomstam. Witte schors. De uiteinden van de taken leken wat roze. Door de harde wind gingen de taken heen en weer. Het was een rustgevend gezicht, zo tegen de helder blauwe lucht.

Een oude man liep langs. Meneer, weet u ook hoe laat het is, vroeg ik hem. Hij bleef staan en keek op zijn horloge. Vijf over half elf meisje, zei hij.

We fietsten terug naar huis. Nr3. lag ondertussen op bed. De gordijnen in de woonkamer waren wijd open. Veel licht kwam de kamer binnen. LOML zat op zijn ipad de krant te lezen, Miles Davis hoorde ik op de achtergrond.

Het is tot nu toe een zondag zoals alle zondagen. Gelukkig maar.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store