dat je wel iets moet schrijven, want he, je had het beloofd, ook al is het maar iets, iets, kleins, het moet, zodat je in ieder geval maar wat schrijft.

Ok. Komtie.

Vandaag is het eerste kerstdag en het was heerlijk chill relax. Ik werd wakker en eigenlijk was het eerste wat ik dacht: shit. Ik had wel mensen moeten uitnodigen.

Kijk, wij zijn moslims naturlijk, en elk jaar wordt er dan gevraagd: vieren jullie kerst? En dan zeggen wij: nee, wij zijn moslims, hihi, haha, maar eigenlijk: wie viert er wel kerst? Ik bedoel: kerst zoals het hoort, in de kerk, enz? Nou ik ken niemand. Ik ken wel heel veel mensen, zeg maar iedereen, die met kerst met familie samenzijn en eten. En eigenlijk doen wij dat ook elk jaar. Samen zijn en eten. En volgens mij is dat kerst. Dus dan vieren we het wel.

Enfin, vorig jaar had ik mensen uitgenodigd, en de hele dag in de keuken gestaan en gekookt en alles, maar goed, toen begonnen mijn ouders moeilijk te doen.

Ik kookte gewoon NORMAAL ETEN, maar mijn vader doet dan opeens heel spastisch als het eten niet rijst met groente is (zijn lievelings), maar bijv een KIP UIT DE OVEN, en dan kijkt hij ernaar, een beetje raar en dan zegt hij: hoe eet ik dit?

Nee papa, doe normaal, denk ik dan. Nouja goed, dat is wat ik ervan heb onthouden vorig jaar. En ik dacht: dit jaar nope. Maar eigenlijk had ik daar niets van aan moeten trekken. Lessen voor volgend jaar dus. Gewoon mensen uitnodigen en hapjes maken en lekker chillen en relaxt.

Vandaag kwamen mijn schoonfamilie incl een tante en neef uit Frankrijk. Ik had wat hapjes klaar, supersimpel, ik had nasi goreng gemaakt, en dat was het. En het was chill. En relaxt. Want weet je waarom? We waren dus met familie en lekker eten. En dat is volens mij gewoon kerst.

Merry Christmus.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store