Ik las dit stukje van Cynthia. Een werkvakantie. Klinkt dubbel, maar schijnt leuk te zijn en bovenal productief. Niet thuis werken dus, maar ergens anders.

Toevallig dacht ik er steeds vaker over na. Een paar dagen weg, alleen. En dan schrijven.

Want ook dat ging door mijn hoofd, de laatst tijd. Noem nou eens iets Des, wat je altijd zou kunnen doen. Gratis. De hele dag door. Als je alle tijd had, wat zou jij dan willen doen? Ik dacht aan dingen die ik ooit graag zou willen leren. Een cursus portugees bijvoorbeeld. Ukelele leren spelen. Een meditatie retraite.

Maar goed, daar ging ik al met mijn gedachten. Dingen willen leren. Dat doe je natuurlijk niet op een workation. Denk ik. Er is maar 1 ding wat ik altijd zou willen doen, elke dag weer, de hele dag door als het kan en dat is schrijven. Er vormen altijd verhaaltjes in mijn hoofd. Er vormen altijd geschreven stukjes bij de dingen die ik doe. De zinnen die ik hoor. De gesprekken die ik voer. Meningen. Gedachtes. Het gaat maar door. Dit moet ik opschrijven, denk ik vaak, voordat het weer wegvliegt! (vliegt trouwens niet weg. Dan is het gewoon niet voor jou bedoeld (uit Big Magic van Elizabeth Gilbert).

Ik las het stukje van Cynthia en ergens dacht ik al snel “dit is niet voor mij bedoeld”. Immers: ik werk niet. Niet echt, tenminste. Ik ben geen zzp-er. Ik heb geen doelen die ik perse moet halen, ik heb geen lopende projecten.

Maar toen dacht ik: ik kan dit natuurlijk zelf zo interpeteren zoals ik zelf wil. Namelijk: gewoon tijd voor mezelf en die dan besteden aan een bepaald doel.

Dat zegt Cynthia dus ook: kies een project of doel. Mijn doel voor die 1,5 dag workation: stukjes schrijven. De stukjes uitschrijven die ik in mijn hoofd heb. De stukjes schrijven die ik hier en daar verzameld heb als drafts. Uitschrijven. Mooi afschrijven.

Ik zou vrijdag vanaf een uurtje of 11 de tijd hebben, en dat zou ik doen tot een uurtje of 1600. En zaterdag ook. Niet de hele dag, omdat ik mezelf ook ken, er is immers ook genoeg andere dingen te doen namelijk het Grote Huishouden. Ik zou dat in de ochtend kunnen doen, en koken kan na vieren. Wat overigens het volgende punt is dat niet echt workation-achtig is: ik besluit niet een paar dagen weg te gaan, maar gewoon thuis te blijven. Het komt niet uit met oppas voor de kinderen en die van mijn man en eerlijk is eerlijk heb ik geen zin om last minute iets te boeken om maar 1,5 dag weg te gaan. Thuisblijven dus.

Maar dan.

Komen de gedachten.

Mag ik dit wel?

Ja, ik kan schrijven, maar kan ik niet net zo goed voor mijn kinderen zorgen/het huis schoonmaken/de nieuwe slaapkamer van de kinderen alvast inrichten/de administratie doen/wasjes draaien/dingen weggooien/dingen uitzoeken/sporten/enz enz?

Ik weet het, ik weet het, het is het gevaar van die zogenaamde workation thuis houden. Misschien werkt dit dus echt als dit niet gewoon thuis is. Moet ik toch echt last minute iets zoeken.

Ik ga er nog over brainstormen. To be continued dus.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store