Wat ik nog “allemaal” ga doen deze laatste 2 maanden

Want het is natuurlijk alweer november. En december is sowieso zo’n half maandje met al die feestdagen. Dus heel veel tijd hebben we niet meer dit jaar. Of nouja, je hebt natuurlijk zoveel tijd als je wilt. Ik heb in ieder geval even op papier gezet wat ik dit jaar sowieso nog heel graag wil doen:

ik ben natuurlijk nog volop bezig met mijn boek, en dat wil ik graag zo houden. Ik ga dus gewoon lekker veel schrijven deze laatste twee maanden Volgens mijn planning is het boek aan het eind van het jaar af, of nouja, in ieder geval “het geraamte” om het zo maar te zeggen.

ik hoop nog ergens een kambo ceremonie te kunnen doen dit jaar. De laatste kambo was volgens mij ergens in augustus en het heeft me heel goed gedaan. Dus even kijken wanneer er weer een ceremonie is en ik mee kan doen.

ik wil deze laatste twee maanden vooral beginnen met veel meer groente eten. Ik dronk altijd elke dag een groenteshake maar ergens ben ik daarmee gestopt, ik weet niet meer zo goed waarom, en ik heb echt verschrikkelijk last van haaruitval. Ja, je denkt, dit is van de hak naar de tak Des, maar nu las ik op internet dat haaruitval best te maken kan hebben met ijzertekort. Ik slik echt al genoeg vitaminen, maar de groentes mogen best wat meer. Ik ga vanmiddag een zak spinazie halen (handjevol in de shake, prima te doen), en ik heb ook een zak boerenkool in de koelkast waar ik echt de lekkerste salades van kan maken. Tip!

ik wil een thermosfles kopen. Die van Stanley of deze van Kambukka. Lijkt me wel zo handig tijdens het wandelen, wachten tijdens zwemles of voetbal (ja, nr1. wil er dus heel graag op).

over dat wandelen gesproken, dit wil ik vaker doen. Ik kreeg vorig jaar al de tip van een goede vriendin van mij: er vooral veel op uit zijn tijdens de wintermaanden. Ik heb nogal aanleg voor een winterdepressie en ik merkte dat het elke dag buiten zijn erg hielp vorig jaar. Ook de laatste paar weekenden ben ik er veel op uit gegaan met de kinderen en ik vind het zo fijn. Bijna zo’n gevoel als je gesport hebt krijg ik als ik weer thuis ben.

afgezien van die thermosfles trouwens, hoop ik de laatste twee maanden niets meer te kopen. Of nouja, niets, ik bedoel: niets onnodig. En veel dingen zijn onnodig ben ik achter gekomen.

ik hoop in de kerstvakantie nog een paar dagen met LOML weg te kunnen. Vorig jaar gingen we naar Bergen aan Zee, en dat vond ik echt overheerlijk. Wonen aan het strand is nu wel mijn ultieme droom geloof ik.

oja, en ik wil dit jaar nog een tattoo laten zetten! Dat was nog een kadootje voor mezelf nav het succes van mijn zine.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store