Het zal wel aan de lente liggen maar ik heb weer hevig zin om het huis op te ruimen cq alles te veranderen.

Dat zit zo: LOML en ik, we zijn niet de beste mensen wat betreft het huis inrichten of zuinig aan te doen met spullen. Heel slecht, ik weet het. Toen we dit huis kochten hebben we de woonkamer een tijdje helemaal bovenaan, in het atelier gehad, want “dat is wel leuk”, aldus LOML. Leuk misschien ja, maar niet handig. Gelukkig (?) werd ik op tijd zwanger en zag ook LOML het licht dat het fijner is om de woonkamer gewoon te doen in de ruimte waar het voor bestemd is. Daar, waar ook de keuken is.

Ons huis ziet er steeds beter uit, dat wel. LOML kan het weinig schelen hoe het huis eruit ziet, als het maar praktisch is. Ik heb er heel lang geen interesse in gehad, ik weet nu dat het komt doordat ik mezelf vooral zo’n lange tijd kwijt was. Met de jaren ben ik mezelf steeds beter leren kennen, en dus ook wat ik mooi vind en wat niet. En wat ik handig vind in een huis, en wat vooral niet.

Wist ik dit maar voordat we dit huis kochten, wil ik bijna zeggen, maar goed, ik geloof niet zo in spijt. Want handig is dit huis niet met 3 kleine kinderen. Maar goed, die leven hier wel.

Ik wil dus heel wat veranderen en LOML ook, maar we moeten vooral de tijd vinden. Want hij een eigen bedrijf en ik de zorg voor 3 kids, nouja, als we tijd over hebben vinden we het vooral fijn om gewoon op de bank te hangen. Ook niet erg natuurlijk, maar dit excuus kunnen we niet blijven gebruiken.

Dingen die ik wil veranderen:

  • de houten vloer aanpakken. Een mannetje inhuren die hier even naar kan kijken want ik weet dat een houten vloer “hoort te leven”, maar er zitten hier en daar wat kieren tussen en dat is niet handig als de zoveelste beker limonade omvalt. En ehm, we moeten dus ook nog steeds plinten laten zetten.
  • ik wil een muurtje in onze slaapkamer verven. Iets van blauw.
  • ik wil een nieuwe gootsteen in de badkamer. Nouja, dit hoeft niet perse, maar hoe mooi is dit???
  • ik wil de kast onder de trap OPRUIMEN. En er een lamp inhangen.
  • ik wil misschien een kleurtje op de muren in de keuken. Nouja, 1 muur. Geen idee nog wat voor kleur.
  • ik wil het atelier aanpakken. Ombouwen tot slaapkamer voor nr1 en nr2, want die zijn hier nu oud genoeg voor. Dat betekent dus flink minimaliseren want daar staan op dit moment 3 kasten, en daarvan moeten er 2 kasten weg. Dat is niet erg, want ik ben erachter gekomen dat ik het liefst zo weinig mogelijk spullen om me heen heb.
  • ik wil dus op marktplaats zetten: de 2 kasten en de stapelbed van de jongens, want die krijgen ieder 1 hoogslaper.

Nu nog de tijd jongens. Oh de tijd.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store