Vandaag en gisteren

Er is iets met oud en nieuw, ik weet het niet. Ik vind het leuk. Kan iedereen wel roepen dat je elke dag in het jaar gewoon voor goede voornemens enz kan gaan, ik vind het juist fijn om terug en vooruit te komen. Dat ik later gewoon weet of een jaar leuk was of niet en of er bijzondere dingen waren gebeurd.

Net als kerst wil ik het volgend jaar, pardon dit jaar natuurlijk, gewoon vieren. Echt vieren, met lievelingen om mij heen. We bleven gewoon thuis dit jaar, ook omdat ik vandaag natuurlijk de nieuwsjaarduik ging doen (vertel ik nog over).

Ik ging eerst met de kinderen kleine boodschappen doen.Oja, ik hoop het zeker nog mee te kunnen maken dat dat klote vuurwerk gewoon wordt afgeschaft want bij elke knal liep nr1. met zijn handen tegen zijn oren en nr2. schrok wel 3 meter (ok 1) de lucht in. Zo sneu.

Na de boodschapjes wou ik meteen doorlopen naar oliebollenkraam, en we gingen nog even naar de speeltuin. Daar waren genoeg andere kinderen, dus daar hebben nr1 en nr2 nog even mee gespeeld (geweldig hoe kinderen contact met elkaar maken. Gewoon rennen en dan kijken wie er achter je aanrent, voor je het weet speel je tikkertje. Handig).

Daarna liepen we terug naar huis, en daar hebben we spelletjes gespeeld, films gekeken en gegeten natuurlijk. De kinderen gingen op bed, en nouja, dat was dat.

Ik schreef gisteravond nog wat, we keken wat tv, een paar keer werd nr3. wakker, en opeens was het 23:45 uur. Wil je de kinderen nog wakker maken, vroeg mijn man, en dat wou ik natuurlijk wel. Want hoewel nr1. buiten bang is voor het vuurwerk vindt hij het binnen wel leuk om te zien.

Ze waren echter niet wakker te krijgen, zul je net zien natuurlijk. Om 0.00 uur gingen mijn lief en ik daarom op ons dakterras zelf maar naar buiten kijken. Een paar minuten later werd nr1. toch wakker van het lawaai, dus die kwam er ook gezellig bij.

En zo eindigde, en begon het jaar. Gewoon, normaal, ja tuurlijk. En toch ook een beetje anders.

oja, wacht! Wat ik ook nog wou zeggen: ik stuurde geen kerstkaarten. Doe ik eigenlijk nooit, en dan ontvang ik er toch een paar, en dan denk ik: shit, had ik maar wat gekocht! En gestuurd natuurlijk, dat ook.

Maar goed, toen dacht ik: ik stuur alle lievelingen gewoon een persoonlijk appje (klinkt tegenstrijdig he! maar toch!). Ik heb er echt mijn best voor gedaan, en gezegd wat diegene voor mij heeft betekend in 2018, en wat ik hoop voor 2019, en ik werd er blij van, om het te sturen, maar ook om lieve appjes te ontvangen. Dus. Tip.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store