Mijn moeder sliep gisteren bij me, dus dat betekend dat ik vanochtend enigszins kon uitslapen. Dat was tot een uurtje of acht.

Ik pakte mijn telefoon erbij en zag dat Solange een nieuwe album had uitgebracht. Heel toevallig, denk ik dan, want gisteren was ik nog haar oude album aan het luisteren en toen vroeg ik me nog af wanneer dan een nieuw album zou komen. Ik ben echt gek op de muziek van Solange, het is zo heerlijk dreamy en de lyrics ook, love it.

Een beetje onrustig werd ik, in mijn bed. Mijn moeder was de kindjes naar school brengen en nouja, ik ging toch niet in mijn bed blijven liggen, bedacht ik me. Ik moest toch wel dit, en dat, en kon ik niet beter nog dat ene even doen?

En toen dacht ik dus: nee. Ik heb vandaag gewoon een dagje vrij. Een dagje vrij, voor mezelf, en ik ga lekker rustig aan doen.

Dat deed ik dus ook: ik bleef nog lekker in bed liggen met Solange. Toen heb ik daarna nog wat afleveringen gezien van Springvloed op Netflix. Toen bedacht ik me: ik zou nu wel naar de stad kunnen gaan, want ik zou nog altijd mijn telefoon abonnement wijzigen. Dus dat deed ik. In de stad haalde ik ook nog wat eclairs en een heerlijke croissant met pistache vulling. Ik wijzigde mijn telefoon abonnement, die werd EN goedkoper EN ik kreeg er een tablet bij, dus win win.

Onderweg naar huis besloot ik nog langs de turk te gaan voor een lekker broodje. Ik at dat thuis even snel op met mijn moeder, en toen ging ik naar de school van de jongens want daar help ik elke vrijdagmiddag. Na het helpen keek ik nog even in mijn tas, en toen realiseerde ik me: kut. Ik ben mijn portemonnee kwijt.

Ik ging mijn ochtend na, waar zou ik het verloren kunnen hebben, en opeens wist ik het precies: toen ik wat broodjes bij de turk had gehaald. Want ik ging fietsen, en daarna hoorde ik een zachte plof, ik keek nog achter me, maar zag niets, en fietste verder naar huis.

Alles blokkeren natuurlijk. Afspraak maken voor een nieuwe rijbewijs. Online gekeken op twitter misschien, of andere sites. Niets, niets, helemaal niets. En ik baal, echt zo erg, want natuurlijk de portemonnee en al die pasjes, gelukkig heb ik bijna nooit geld bij me. Maar er zaten foto’s in van de jongens, en een hartje die ik heb gekregen van LOML tijdens onze eerste date. En mijn rijbewijs kwijt, betekent niet kunnen rijden, en dat is niet handig als je alleen bent met 3 kids.

Oh, ik baalde zo, maar ik bedacht me daarna nee. Ik zou er vandaag een rustig dagje van maken, voor mezelf, en nouja, misschien werd die portemonnee gevonden, misschien ook niet. Maar ik kon er verder ook niet veel aan veranderen. Aan de uitkomst dus niet, aan hoe ik ermee om ging dus wel.

Net, de jongens lagen al op bed, ik wou net beginnen met mediteren, en dan opeens gaat mijn telefoon. De politie. Ik kon het wel bijna raden. Dat deed ik dus ook gewoon. Mijn portemonnee, belt u voor mijn portemonnee, oh please zeg dat u voor mijn portemonnee belt? Dat doe ik zeker, zei de vrouw aan de lijn. Ze is erg blij, hoor ik haar zeggen tegen de man die mijn portemonnee heeft gevonden en de moeite heeft genomen om vrijdagavond nog naar de politie te gaan om het te melden.

Oh, wat ben ik die man eeuwig dankbaar, en oh wat is dit toch een fijn dagje.

Nu op de bank met een kop thee, een chocolade eclair en reizen Waes op npo 3.

Fijn weekend lieverds.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store