Twee dingen wat ik allemaal doe de laatste tijd

Lezen
Ik las dus vroeger altijd. Altijd. En toen kwamen er kinderen en toen las ik steeds minder en toen opeens helemaal niet meer. Het lijkt nu alsof ik zeg dat ik dus niet meer zoveel lees omdat ik kinderen heb en ergens is dat ook wel zo, maar tegelijkertijd dacht ik laatst: maar Des, je kan er ook tijd voor vrij maken.

Nou heb ik laatst mijn hele boekenkast gemarie kondo-t, en heel veel boeken weggedaan. Mijn goede voornemen van vorig jaar(!!) was ook om minder te kopen, dus kocht ik ook geen boeken meer.

Maar toen bedacht ik dus dat we drie(!!) bibliotheekpassen hebben. Drie passen in huis, je gelooft niet het gewoon niet. Bij elk kind krijg je namelijk zo’n leuk voorleespakketje en ik ga ook nog eens elke week naar de bieb met de kids dus dat was mooi opgelost.

Ik besloot te beginnen met Haruki Murakami, en op dit moment lees ik De moord op Commendatore deel 1. Ik heb het heel planmatig en praktisch aangepakt. Namelijk: hoeveel bladzijden heeft het boek gedeeld door het aantal dagen dat ik het boek mag lenen = aantal blz dat ik per dag “moet” lezen. Ondertussen moet ik het boek volgende week terugbrengen en heb ik het boek al bijna uit, dus dat zegt twee dingen:

  1. ik heb dus wel gewoon tijd om een boek te lezen met 3 kinderen en een huishouden, dus daar gaan je smoesjes Des.
  2. ik ben fan van Haruki Murakami.

Verder:

zit ik bij een kookclub tegenwoordig.
Van mijn buurvrouw kreeg ik de app Nextdoor als tip. Ik zocht namelijk een oppas voor de kids en zij vertelde dat ze soms weleens oproepjes zag staan. Nextdoor is een soort van buurtapp. Je leest regelmatig iets over weggelopen katten, gevonden knuffeltjes, maar ook leuke dingen als “ik heb een pan soep over, wie wil er misschien wat ophalen?”. Een paar weken terug liet iemand een bericht achter “wie heeft er zin om samen met mij een vegetarische kookgroep te beginnen?” en onder het mom “why not” reageerde ik daarop. En samen met mij nog een paar andere vrouwen. Hartstikke leuk dus. We zijn nog niet echt begonnen, wel is er al een groepsapp aangemaakt, en staat de eerste datum vast. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store