Gisteren schreef ik niet, of nouja, ik schreef wel wat, wederom een stukje over de liefde (OH. DE. LIEFDE!!) maar ik vond hem toch niet goed genoeg en ik wist ook niet echt wat ik nou met het stukje wou zeggen, nouja, goed. Misschien dat ik em ooit wel online zet.

Vandaag een stukje met mijn tips, aanraders, mijn “DIT MOET JE ECHT OOIT IN JE LEVEN GEPROBEERD HEBBEN!!”, want ik vind die zelf ook heel fijn om te lezen bij andere favo bloggers van mij (en ik ga er nu maar even vanuit dat ik een favo blogger van je ben)

  • ik las het boek “Reisverslag van een kat” van Hiro Arikawa uit vorige week en het is zo’n mooi verhaal. Geen diepzinnig boek, gewoon een simpel verhaaltje, maar ik vind em zo fijn. Ik denk dat ie in het engels nog beter geschreven is, dat kan ik me voorstellen want dat is altijd zo, maar ik las em dus in het nederlands en dat al heel mooi. Nou goed, je moet wel een grazy cat lady (guilty) zijn om het verhaal mooi te vinden (denk ik), want het gaat dus over een vriendschap tussen een japanse man en een kat. En die gaan samen op reis en bezoeken allemaal jeugdvrienden van de man, en die verhaaltjes tussendoor zijn ook mooi. Satoru (de baas van Nana (de kat dus)), is echt zo’n persoon waarvan je gaat houden en waarvan ik nu al weet: dit zijn mijn lievelingspersonen. Van die bescheiden lieve mensen. Ik hou der van
  • als je HBO kunt kijken: kijk dan alsjeblieft Sharp Objects, een mini thrillerserie met oa Amy Adams in de hoofdrol. Het is een thriller, gaat over vermoorde meisjes in een klein amerikaans dorpje. Amy speelt Camille Parker, is journaliste en gaat de moorden onderzoeken in het dorpje waar ze vandaan komt. Deze serie, ik weet gewoon niet zo goed uit te leggen waarom ik em zo goed vind. Het is spannend en nouja, ik copy paste nu maar gewoon uit deze recensie: “..rauw, beklemmend en duister, zonder dat het al te donker wordt”. Zien dus. Echt.
  • als je net als ik zo’n huid hebt die straalt in het voorjaar&zomer maar die zodra het ook maar even koud wordt weer net zo erg wordt als in de pubertijd: de skin clear tea tree moisturiser van Dr. Organics kreeg ik van mijn zusje en die lost heel veel op. Ik gebruik normaal gesproken een beetje tea tree olie van de bodyshop die ik hier en daar op mijn gezicht aanstip, maar deze creme is een stuk milder. Als iemand anders trouwens tips voor een onregelmatige winterhuid heeft dan hoor ik het graag.
  • ik weet niet meer vanaf wanneer, maar een aantal maanden ben ook ik (zucht) druk bezig met de my fitness pall app waarin ik per dag bij hou hoeveel calorieen, eiwitten, carbs en vetten ik op een dag eet. Iets dat ik vaak als lunch eet met genoeg eiwitten is een gemixte rucola sla zakje van de Lidl, een bakje huttenkase erdoorheen en 2 gekookte eitjes. Peper en zout, wat pijnboompitjes en klaar. Vult echt ont-zet-tend goed.
  • als er iets is wat ik de afgelopen jaren heb geleerd dan is dat om fucking goed voor je lichaam te zorgen. Echt. Ik ben er dus ook achter gekomen dat ik dat niet altijd heb gedaan. En dan bedoel ik niet dat ik mezelf echt heb verwaarloost door alleen maar troep te eten bijvoorbeeld (nouja, dat ook), maar vooral door altijd maar door te gaan en niet naar mijn lichaam te luisteren. Doe dit niet lieve kinderen, want gezondheid is zo belangrijk en je lichaam is zo’n mooi iets, die zorgt al voor jou, maar help haar ook een handje. Doordat ik tijdens mijn tweede zwangerschap maar geen rust wou houden, en na die tweede bevalling ook meteen dacht: halve marathon lopen? Ja tuurlijk doen we dat even! kreeg ik heel snel pijnlijke blessures. Ik heb in 2016 en 2017 heel veel geld uitgegeven bij de chiropraktor (werd niet vergoed), maar het is het echt waard geweest. Nou wil ik de chiropraktor niet als De Tip geven, dat moet iedereen voor zichzelf uitzoeken, maar ik wil zeggen: bezuinig niet op je lichaam. Ik train sinds 2018 met een pt, en ja ook dat kost geld, maar ook dat is het allemaal zo waard. Dat is dus denk ik dus mijn tipje bij deze: luister goed naar je lichaam, en als deze roept: ho stop, doe het dan. Echt.

Verder zoek ik nog tips naar: het perfecte recept voor luchtige donuts, hoe kan ik mijn oven schoonmaken en wat doe ik met een kind die al een paar dag loopt met een groot groen monster in zijn neus maar die het al op een krijsen zet als je maar naar zijn neus(je) kijkt.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store