Lopende projecten:
- de handstand: het komt, het komt! Elke dag oefenen, steeds beter twee benen tegen de muur.
- no buy 2021: mag beter. Kleren niet gekocht ondanks al het moois dat op Vinted te vinden is, maar er gaat echt een godsvermogen uit aan het huis op dit moment, en dat mag natuurlijk, maar tegelijkertijd man man man, tis niet normaal veel (aan de andere kant ook leuke vooruitzichten: we wachten op 2 mooie stoelen (donkerblauw) en een wijnrode (!!) loveseat.
- alles bakken van Nadiya Hussain: dit project heb ik bewerkt naar een andere naam, dat kan, want het is mijn project zoals Susannah altijd zo mooi zegt, naar alles bakken van de kok die ik op dat moment leuk vind. Zo heb ik al heel veel gebakken van Kookmutsjes en ben ik nu bezig uit “De grote oven van van Boven” , die ook verschrikkelijk lekkere recepten heeft (ik bedoel gegrilde aubergines met burata?? maak mij gek!)

Projecten die zo nu en dan voorbijkomen:
- fotograferen: niet met een profi canon camera incl grote lens, dat zou namelijk betekenen dat ik me moet inlezen hoe die dingen werken, hoe mooie foto’s gemaakt worden, enz, en dat zou me weer meer tijd kosten, en dat willen we niet. Ik wil gewoon simpele mooie foto’s maken met mijn telefoon, en dan vooral met de Huji Cam app die ik op dit moment al veel gebruik voor mijn insta. Het lijkt op foto’s van vroeger (analoog noemen ze dat volgens mij?), en ze komen er niet altijd perfect uit, een lichtstraal, te donker, te licht, maar juist dat vind ik er zo mooi aan.
- een dichtenbundel schrijven: al kan ik helemaal geen gedicht schrijven, daar zit een beetje het probleem.
- suppen: dat is niet echt een project, maar het staat wel op het lijstje “wil ik ooit nog doen”.
- de tuin: ik ben op dit moment bezig met onze ontzettend grote tuin te upgraden en ik vind het zo fijn om te doen. Een moestuin, nog een boompje erbij, blauwe regen tegen de muur (natuurlijke isolatie!) en een wormenhotel komt er nog bij.
- bloemen drogen: ik las een artikel in de Flow, en het leek me zo simpel, dat zou zelfs ik wel kunnen doen. Een vriendin kwam langs, nam een bosje bloemen mee, en ze waren wat aan het verwelken, het perfecte moment om ze drogen. Hoe? Aan een touwtje ondersteboven laten hangen op een droge warme plek, bijvoorbeeld de zolder. Vergeet niet eventuele blaadjes van de steel te halen, en niet elke bloem kan goed drogen. Hebben ze een iets dikkere vlezige steel, dan duurt het langer. Ik pluk soms ook wat bloemen langs de weg, de paardebloem levert niet veel op, maar de narcis dan weer wel. Ze zijn zo mooi geworden, zie foto’s op mijn insta. De kleuren worden intenser, de bloem vormt zich mooi. Een tipje dus!

Moeder — Schrijfster

Moeder — Schrijfster