Over mijn workation trouwens

Mijn man was nog op zakenreis en het was weekend. Beste kans om een workation in te plannen, dacht ik zo. Kids anderhalve dag bij mijn ouders, ik aan het “werk”. z

Zoals ik hier al schreef, ik had er flink wat moeite mee. Net als de citytrip naar Londen met de meiden dacht ik in het begin “ik mag dit niet”. Ik hoor dit niet te doen. Ik ga toch zeker niet alleen iets doen, terwijl ik moeder ben, terwijl er tig huishoudelijke taken op mij staan te wachten, terwijl ik ook gewoon iets leuks met de kids kan doen?

Toen bedacht ik me dat ik dan wel mocht, maar dan wel omdat…(vul maar in). Omdat ik had gesport. Omdat ik altijd voor de kinderen zorg. Omdat ik er een leukere moeder van word. Omdat ik dan eindelijk eens bij kon schrijven. Of zelfs meer. Dus toen mocht ik wel van mezelf.

Ik ben vermoeiend, ik weet het.

Toen kwam daar de vrijdagochtend dat ik nog bij mijn ouders was, en natuurlijk was het leuk met de kinderen, en toen vond ik het weer moeilijk om weg te gaan.

En toch ging ik. Terug naar huis (ik had toch besloten om gewoon thuis te blijven ipv echt ergens heen te gaan). In de trein appte ik mijn vriendin. Ik zit in de trein, jullie kunnen trots op mij zijn. En nu je telefoon weg, appte mijn zusje terug, nu ga je maar iets leuks voor jezelf doen.

Dat deed ik. Iets leuks voor mezelf, en mijn telefoon wegdoen.

Vooral mijn telefoon wegdoen was het beste wat ik afgelopen weekend heb gedaan. Ik kwam thuis, legde mijn tas (waar mijn telefoon in zat) weg, en ik heb er de rest van de workation (haha) niet meer naar gekeken. En ik heb me vermaakt, oh wat heb ik me vermaakt met mezelf.

Ik schreef tig stukjes bij. Ik schreef nieuwe stukjes. Ik schreef een kort verhaaltje. Ik schreef een gedichtje (ik wil meer poezie lezen). En daarom heen plande ik, ja toch wel, de huishoudelijke taken. Ik ging sporten. Ik maakte het dakterras weer wat netjes in orde. Ik schreef een lijstje voor wat ik allemaal nog wou aanschaffen voor de nieuwe kamers. Ik keek de laatste aflevering van handmaids tale (super super keigoed), ik keek wat orange is the new black, en ik keek “in de beste families” bij (dit is ook zo’n waanzinnig goed programa’s, binnenkort een stukje hierover). Ik deed alles wat ik wou doen en nog wel meer en natuurlijk is het niet “echt werk”, maar tegelijk heb ik wel het gevoel dat ik me echt nuttig heb gemaakt, en dat is een fijn gevoel. Ik ging met een ton vol energie weer terug naar de kinderen.

Dit moet ik vaker doen.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store