Over mijn boek even snel

Mooi om te zien hoe bepaalde dingen op je pad komen. Of nee, hoe zeg ik dat, hoe bepaalde dingen gewoon op het juiste moment ontstaan.

Die zine die ik maakte in de zomer, dat vond ik zo’n leuk projectje om te doen. Gewoon iets kleins, iets leuks, iets laagdrempelig vooral. Ik vond het ook spannend om het huppa in het universum te gooien maar ik dacht vooral: dit is van jou Des. Alleen maar van jou.

Die gedachte hielp de spanning weg te halen. En omdat ik echt oprecht ook dacht dat het alleen van mij was vielen de reacties reuze mee. Of eigenlijk: de reacties waren super. Ik kreeg laatst nog een dm van iemand die zich afvroeg of er nog een zine over was, ze zijn helaas uitverkocht, maar toch ik vond het zo leuk. Die moeite die iemand doet om mij een dm te sturen en de vraag te stellen, dat alleen al.

Reuze dankbaar ben ik vooral, voor het hele proces, maar vooral voor jullie reacties allemaal. Want het heeft mij zelfvertrouwen gegeven om nu echt eindelijk aan dat boek te beginnen. Voor mijn gevoel beloof ik al jaren dat er een boek komt maar er was maar geen tijd, ik was weer zwanger, er was weer een kind, mijn man was weer in het buitenland, er was weer geen tijd, kortom: er was gewoon vooral gewoon geen tijd.

Maar bij mijn zine heb ik een schema gemaakt, en ik dacht: als ik die zine kan maken, kan ik ook wel een boek schrijven.

Ik heb dus nu weer een schema gemaakt. Eind dit jaar wil ik alle stukjes geschreven hebben. Dan wil ik begin 2020 de boel afmaken. Mij kennende de vele typ en spelfouten eruit halen, ik wil de omslag van het boek ontwerpen, ik wil het zelf uitgeven, zelf printen enz.

Net als bij mijn zine merk ik hoe leuk ik het vind om ermee bezig te zijn. Om stukjes te typen. Om dingen uit te zoeken. De inspiratie die ik opeens overal zie. Het is weer een heel project, maar het is vooral mijn project, helemaal van mij alleen, en daar geniet ik vooral heel erg van nu.

En, trouwens, dat is dus ook de reden dat er misschien niet zoveel stukjes hier online komen. Weten jullie dat ook weer.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store