Oh, ik zou zo graag een boek willen schrijven. Een echt boek, zo’n een met bladzijden en een kaft, met een leuk voorkantje, en he, waarom ook niet, een kek achterkantje met een heust eigen isbn enz. Het is zo’n grote droom van mij, maar echt.

Ik ben al tig keer begonnen met het schrijven van een boek, maar het ontbreekt me elke keer aan tijd. Denk ik. Want elke keer als ik er lekker in zit, lukt het me opeens toch niet om even goed voor te zitten en te schrijven. Want immers kinderen. En een man die regelmatig in het buitenland zit. En oppas, natuurlijk.

Nu ik weer dagelijks schrijf hier, begint het steeds weer te kriebelen. Dat boek dan, dat boek, zou dat boek dan dit jaar er toch komen? Ik hoop het zo. Gewoon een boek, van mezelf, door mezelf, voor nou ja…

dat is het dus. Ik weet ook niet zo goed wat ik nou wil schrijven. Nouja, ergens weet ik het wel. Een boek met columns over mijn leven als fulltime moeder, met de belangrijkste lessen die ik heb geleerd de afgelopen jaren, zowel als moederzijnde, maar natuurlijk ook gewoon als persoon. Van begin tot het eind, toen het mis ging en ik in een zwart gat viel, maar ook hoe ik daar weer uitkwam. Een simpel boek, om het zo maar te zeggen. Geen diepzinnig roman, nee. Maar wel een boek waarvan ik toch stiekem hoop dat er maar iemand die het leest en zegt “wat fijn. Wat herkenbaar” .

Omdat het dus toch weer zit te kriebelen en ik het immers ook als doel had opgeschreven voor volgend jaar “iets” met mijn boek, nouja, ik moet er dan toch voor zitten. Al klinkt dat ook weer als een verplichting. Moet. Maar het is toch net die drempel over, denk ik. Om gewoon te beginnen. En dat begint immers toch gewoon met tijd vrijmaken.

En daar moet ik dus zo realistisch mogelijk zijn. De momenten dat ik tijd heb om te schrijven is als de kinderen op bed zijn. Alleen, dan wil ik eigenlijk ook op de bank liggen en tv kijken. Dat is dus die ene drempel die ik over moet. En ook een beslissing die gemaakt moet worden. Wat wil je Des, dat boek, of tv kijken (antwoord: ik wil dat boek, echt).

Verder ben ik erachter gekomen dat ik het liefst schrijf buitenshuis. Op kantoor bij LOML dus. Dat kan alleen op de donderdag, want dan heb ik oppas. Maar op de donderdag kan ik ook sporten en grote boodschappen doen. MAAR, daar ben ik ook niet de hele dag mee bezig, dus heust, ook dat moet lukken.

(Dit is de reden waarom ik er een stukje over schrijf. Ik denk: ik heb geen tijd. Maar als ik het zo schrijf denk ik: heust Des, je hebt wel tijd).

Dus. Planning voor 2019 voor Des Haar Boek:

in ieder geval 3 avonden in de week 1 uurtje schrijven + als het kan, op de donderdag op kantoor.

Joe.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store