Dat ik samen met mijn lief op pad ben en dat ik hem vraag “welk kind vind jij het leukst”, dat hij dan even stil is en vervolgens zegt “geen van drieeen”. Dat ik in een deuk lig om dat antwoord, en dat hij dan ook nog eens zegt “je kunt me beter vragen welke ik het minst stom vind”.

Frisbeeen (?) met LOML, als we op vakantie zijn. Hij gooit steeds harder want hij weet dat ik niet wil verliezen en alles wil vangen, en elke keer als hij gooit hij een lachje op zijn smoel heeft.

Dat we naar ons vakantiehuis rijden maar het echt overal stilstaat. Werkzaamheden, vakanties, vrijdagmiddag. We nemen een ander afslag en komen weer in een file terecht. En dan horen we op de achterbank opeens nr1. diep zuchten en uitroepen “niet weer!”.
Alsof hij het zwaarste leven heeft van iedereen.

Roomkaasbrioche maken met mijn schoonmoeder. Een recept dat geen maten kent natuurlijk. Of zoals mijn schoonmoeder het zegt “je ogen zijn de weegschaal”. (?)

Een stenenwinkel ontdekken vlakbij ons vakantiehuis. Daar wil ik heen, roep ik al een paar dagen. En dat eindelijk de oma’s er zijn (oppas!!), en dat we er samen heen rijden. En dat mijn man nog pesterig roept als ik de winkel instap “niet teveel uitgeven”. (Ik vertelde hem daarvoor over mijn droom die ik had, dat we uit elkaar gingen en dat ik hem van hem 500 euro per maand kreeg).
Maar die stenenwinkel: zulke mooie stenen en kristallen, ruw en geslepen, en zoveel sieraden, allemaal even mooi. Ik kom later terug, zei ik tegen de mevrouw, want ik wil even goed nadenken welke ik ga kopen.

The british bake off. En the australian bake off. Wat een heerlijke kneuterige programma’s. Ik heb NPO Start en kan alles terugzien. Of vooruitkijken zelfs.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store