Gisteren tijdens zwemles zat ik in de kleedkamer op nr1. te wachten. Een meisje moest juist beginnen met zwemles.

Haar moeder stond er zuchtend en steunend bij, want het kleine meisje was een beetje vervelend. Ze wou niet omkleden, ze had eigenlijk ook geen zin in zwemles, en ze had pijn in haar kleine teen.

Toe nou even, zei de moeder zachtjes, want zo’n kleedkamer galmt nogal, het was stil, en alleen ik was er, nouja, ik begreep de moeder dat ze geen scene wou maken.

En toen moest het kleine meisje huilen. Wat is er nou, vroeg de moeder, en toen zei ze “ik mis papa”.

Ik dacht meteen het ergste, maar toen hoorde ik de moeder zeggen “die is gewoon thuis, die zie je straks toch wel”.

Ja maar ik wil dat papa hier is, snikte het meisje verder.

De moeder zuchtte nog eens diep.

Fijne moederdag!

(Ik ben gisteren echt verwend trouwens. Een prachtig kartonnen geverfd knutseltje hartje van nr1. en van nr2. oh echt zo mooi: een foto van hemzelf terwijl hij met zijn handen het hartje vormt, en daaronder van zoutdeeg gemaakte hartjes. Het is zo knullig misschien, maar ik kreeg gewoon tranen in mijn ogen omdat ik gewoon zag hoe erg hij zijn best erop deed. Van nr3. kreeg ik een doosje heerlijke chocola (die hij zelf wou opeten) en een prachtig boek “Een jaar in de tuin”). Het was heerlijk warm, ik heb overdag yoga kunnen doen, daarna nog een klein dutje, en we zijn met z’n allen gaan wandelen. Ik hoop dat de moeder in de kleedkamer alsnog ook een leuke dag had).

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.