(Yes, medium doet het weer, ik heb de hele tijd grappige katten memes gekeken, nouja, das eigenlijk toch geen tijdverspilling).

Anyway. Ik zat dus op Pinterest, en daar vond ik wat leuke bujo (dus bullet journal) inspiratie namelijk watje bijvoorbeeld kunt schrijven/tekenen als je bijvoorbeeld last hebt van anxiety, of een soort van happy to do list, enz. Dit zijn voorbeelden, scroll maar even naar beneden).

In mijn notitieboekje schreef ik ook wat steekwoorden op, en aanzien ik de laatste tijd veel heb aan dit stukje, wil ik hier een soort van lijstje opschrijven wat ik altijd weer terug kan lezen in tijden van vermoeidheid of een groot ego.

Dingen die ik kan doen als ik heel erg moe ben:
- max een half uurtje bijslapen. Als nr3 slaapt, probeer ik ook te slapen. En als echt slapen niet lukt is dat ook niet erg, als ik maar een uitrust
- mediteren. Telefoon weg, tv uit, laptop aan de kant, kaarsjes aan, mooie steentjes erbij, even de gedachten uit.
- sporten. Sporten helpt altijd. Met een kleine disclaimer. Als ik echt Heel Erg Moe ben EN als ik al 2x heb gesport in de week, dan verkies ik een half uur bijslapen boven sporten.
- naar buiten gaan. Wandelen en frisse lucht.
- zo min mogelijk prikkels. Telefoon (nog meer) later liggen. Ik ga niet goed op veel prikkels icm vermoeidheid.
- op tijd naar bed. Max 22.30 uur.
- waar kan: hulp vragen Des!! Gdvr doe het nou eens.

Dingen die ik kan doen als ik last heb van een ego. Of eigenlijk, mijn to do happy list:
- sporten. Sporten helpt altijd.
- voor mensen zorgen. Als ik last heb van mijn ego, ben ik eigenlijk egoistisch bezig. En dus helpt het om goed voor anderen te zorgen. Daar hoef ik natuurlijk niet veel te doen want: kinderen. En een man die het overigens ook altijd fijn vindt om vertroeteld te worden.
- bakken. Ik hou echt van bakken. En dan een klein stukje opeten en de rest weggeven. Zie punt hierboven. Deze heb ik laatst gebakken en echt njam.mie.
- goed voor mezelf blijven zorgen. Helpt tegen die stomme gedachten die ik dan heb. Dus mooie kleren aan, optutten en gezond blijven eten.
- afspreken met vriendinnen.
- mediteren. Uit met die gedachten.
- (zelfhulp)boeken lezen waar ik energie van krijg. Bijvoorbeeld Light is the new black, waar ik echt altijd een stroom fijne vrouwelijke energie van krijg.
- lieve whatsapp-jes teruglezen. Ik zet ze altijd onder mijn favorieten zodat ik ze snel terug kan vinden.
- webshoppen. Met mate en altijd in balans natuurlijk.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store