Alignment. Je innerlijke licht zien. Je mindset veranderen. Jij hebt de power om alles te veranderen. Kom in contact met jezelf. Met je innerlijk! Met alles in jou!! Story teller. Happiness coach. Mindset coach. Money mindset. Vind jouw missie! Own your story! Transformatie warrior. Soul queen!

Het is bijna niet te geloven maar ik ben op het punt gekomen dat ik helemaal kriegelig wordt van bovenstaande woorden. Dat is niet voor niets natuurlijk, want je ziet ze overal. Echt overal. Op instagram bijvoorbeeld. De ene storytellende goddess queen profiel na de andere die jou met alle liefde wel even wilt vertellen wat je moet doen om Het Geluk te vinden. Of om JOUW DROOMLEVEN na te streven. Tegen betaling natuurlijk, he uiteraard.

Goed, goed. Ik kijk nu eerst ook even me een zeer eerlijk en confrentend oog naar mezelf. Want heust, 3 jaar geleden leerde ook ik mijn angsten los te laten en die ene eye opener ook voor mij zo fijn dat ik dit ook aan iedereen die het maar horen wou, wou laten leren. En vertellen. En ook ik heb een tijd me ondergedompeld in de vele zelfhulpboeken. En ik vrat alle blogs op die over innerlijk geluk ging. En natuurlijk ging ik op een gegeven moment nadenken of ik ook misschien een storyteller ontwerper illustrator moeder kinder geluk coach zou moeten worden.

En toen, nouja, toen kwam ik gewoon weer met beide benen op de grond te staan. Kwam ook ik erachter dat het ware geluk gewoon leven is. Gewoon het leven hier op aarde, volop accepteren, niet bang zijn, altijd eerlijk zijn, je verantwoordelijk nemen, meeveren als het even niet goed gaat, en genieten van de mooie momenten die er zijn, vertrouwen hebben dat het dus altijd wel goed gaat komen. Met of zonder die baan. Met of zonder kinderen. Single of in een relatie. Je komt er wel.

Ik kwam erachter dat er in alle zelfhulpboeken eigenlijk hetzelfde staat, maar dan in heel veel verschillende woorden. Namelijk gewoon die alinea hierboven. Het is net als met religies. Elke religie gelooft in zijn of haar god, en gelooft dat deze de “beste” is, maar het is allemaal hetzelfde. Iedereen heeft er gewoon een eigen naam voor.

Ik snap echt dat het fijn is om even een handleiding te hebben die je altijd even kunt raadplegen: he hoe zat het ook nog weer? Hoe moet ik ook nog weer leven? Ik vind het alleen zo verdrietig dat we dus in de samenleving van nu betalen om te leven. Om onszelf weer te moeten vinden. Is het niet een retraite op mexico die rond de 1000 euro kost, dan is het wel een ayahuasca ceremonie in Costa Rica van 300 euro. Betalen om geluk te vinden, heust, ook ik heb dat gedaan, maar op een gegeven moment wordt het allemaal een afleiding. En moet je het gewon doen. Gewoon leven. Gewoon nu.

Je zou kunnen denken “maar Des, dat “gewoon”, dat weet ik juist niet”. En dan denk ik weer; jawel, dat weet je wel. Dat weet je echt. Weg met al die afleidingen, even op jezelf, terug naar innerlijke zelf (hah!), en dan weet je heust dat je het waard bent. Luister eens niet naar die stomme gedachten die je hebt.

Ik denk, nee ik weet wel zeker, dat de basis altijd daar begint. Met leven nu, hoe je het nu hebt, en daar tevreden mee zijn. En dan komt de rest vanzelf. Heust. Daar hoef je geen own your story follow your bliss dream coach voor te zijn.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store