Nog een favoriete ding om samen met LOML te doen: fantaseren hoe dat later gaat. Later als de jongens groot zijn. Later als ze aan het puberen zijn. Later als ze een vriendinnetje (of vriendje, ja ja, het maakt ons niet uit, we zijn zeer openminded) hebben. Later als ze studeren.

“Ik kan echt niet wachten tot”, beginnen we dan;

tot ze oud genoeg zijn om alle drie rustig in een restaurant te zitten en alle drie echt alles lusten zodat we alle sterrenrestaurants over de hele wereld af kunnen gaan.

Tot ze een vriendinnetje krijgen en die meenemen naar huis, en we stellen ons voor wat voor meisje ze krijgen, en hoe ze zelf zijn als vriendje. Nr1. nu al serieus, en totaal niet doorhebbend hoeveel meisjes hem altijd groeten op het schoolplein. Nr2. die het allemaal niet veel uitmaakt, we stellen ons zo voor dat hij meisjes overal heeft. Dan nr3, die ze natuurlijk allemaal inpakt met zijn grapjes.

Dat ze later op stap gaan en dronken thuiskomen, alleen nr1. niet natuurlijk, de oudste, de wijze, maar nr2. ja die zie ik wel midden in de nacht thuiskomen, en vervolgens hem in de ochtend slapend in de badkamer aan te treffen.. LOML en ik maken grappen over nr3. die na het stappen nog steeds tussen ons in kruipt.

We kunnen niet wachten tot ze later misschien wel nieuwsgierig zijn naar weed en dat wij dan als, zogenaamd hippe ouders als we zijn, kunnen zeggen: let op, zo draai je een goede joint. Dat we met z’n allen in de tuin een jointje roken, kunnen lachen met z’n allen, dat LOML en ik eens met z’n tweeën willen roken en vervolgens erachter komen dat onze stash op is en wij dan zeggen “vast nr2. weer”.

We kunnen niet wachten, later, als we kunnen stoppen met werken en dan met z’n allen reizen kunnen maken, verre reizen, naar mooie bestemmingen.

Ik kan niet wachten. Tot ze groot zijn. Tot ze groter worden. En tegelijkertijd zijn ze nog hier, heerlijk klein. En gaan ze niet op stap, maar liggen ze in het weekend tegen mij aan op de bank waar we een Harry Potter film kijken, zo af en toe met de handjes voor hun ogen want de dementors zijn toch best wel eng.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store