Als ik series kijk is er een bepaald soort aflevering waar ik een hekel aan heb. Ik haat het om als zulke afleveringen voorbij komen, ik heb er niets aan, het voegt niets Toe en het is altijd wazig. Raar. Apart. Bizar.

Bij mijn lievelingsserie aka de beste serie aller tijden the Sopranos is er een aflevering waar Tony Sopranos koorts heeft. Hij ligt te ijlen in bed, heeft allemaal dromen. Het is die aflevering waar hij achter komt dat zijn maatje Pussy hem verlinkt bij de FBI.

Die hele aflevering is een grote koortsdroom van Tony. Dat hebben series wel vaker. Dromen. Droom afleveringen.

Is het nou echt? Is dit de werkelijkheid? Klopt het wel?

Een paar dagen geleden was ik ziek. Goed ziek. Het zat er aan te komen, eerst was het nr2, toen nr1, en toen ik. Overgeven, trillen, koud, warm, alles.

Ik ben niet goed in ziek zijn. Er zijn mensen die heel goed ziek kunnen zijn. Mijn man bijvoorbeeld. Die is ziek en laat alles vallen en gaat in bed. Hoppa. Laat mij maar ziek zijn, denkt ie. Goed, insert man flu jokes hier, maar tegelijk vind ik het ook knap.

Ik kan het niet. Ik moet eerst: de wereld redden. Ik moet eerst: voor andere mensen zorgen. Ik moet eerst: voor andere mensen denken. De wereld vergaat als ik ziek ben, zo wil ik graag denken en me ook gedragen.

Na veel gevecht met vooral mezelf kon ik toch niets anders dan gewoon de hele dag in bed liggen. Ik zette Netflix aan maar ik kwam niet toe aan films kijken, elke keer viel ik in slaap.

Diepe slaap. Ik droomde en ijlde. Over monsters, vele kleuren licht, LOML met andere vrouwen, mijn kinderen die van me wegrenden, ik stond voor de deur bij mensen die ik al jaren niet heb gezien.

Was het nou echt? Is dit de werkelijkheid? Droom ik nou of ben ik wakker?

Ik wist het maar niet. Niet in droom, ook niet toen ik wakker werd.

Vanochtend heb ik 5km gewandeld. Ik ben inmiddels weer beter. Geloof ik.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store