Vandaag een recept, want he, waarom niet. Nog even een voorstukje over dit recept:

mijn man was dus ziek. De manflu, haha (mijn lief zou dit niet grappig vinden). Ik kan je trouwens aanraden om te google-en op “manflu funny tweets”, want er zijn dus hele grappige tweets over te vinden. Maar goed, hij was een beetje ziekjes (zijn woorden), en hij vroeg om een soepje, nou ja eigenlijk vroeg hij daar niet om, zijn exacte woorden waren “ik denk dat soep nu wel heel lekker zou zijn”, en we weten allemaal wat dat betekent.

Maar om heel eerlijk te zijn: mijn man is niet een hele erge aansteller. Tuurlijk, hij houdt ervan om ontzettend gepamperd te worden als hij een beetje ziek is, en hij vindt het heerlijk om aan mij te vragen “ben ik warm? Wil je eens aan mijn hoofd voelen of ik warm ben?” (ik zie het aan zijn ogen), maar de waarheid is: mijn man kan goed ziek zijn.

Daarmee bedoel ik: hij kan het goed toelaten. Hij voelt zich ziek, en rust dan uit. Als ik ziek ben wil ik nog sporten, moet ik nog koken, boodschappen halen, en het huis schoonmaken. Ik vind het ontzettend moeilijk om ziek te zijn, want “stel je voor dat de wereld het niet red zonder mij” (de woorden van mijn man. Het is waar. Ik ben bang dat de wereld (nouja, de kinderen, het huis, mijn man) zich niet redden zonder mij, en dus kan ik niet ziek zijn. Das niet waar natuurlijk. Zij redden zich wel. Alleen moet ik gewoon leren ziek te zijn. Ik zeg: mooi voornemen voor 2019.

Het recept dus. Die heb ik van Annabel Langbein, ik was toevallig aan het zappen en bleef hangen op 24 kitchen. De soep is ontzettend makkelijk en vooral snel te maken en ook echt heel lekker, al zeg ik het zelf. Zo lekker dat ik heb besloten om meer soepjes te maken in 2019.

Je hebt nodig: noodles (ik had nog soba noodles over), kipfilet, lente uit, paksoi, gebakken uitjes,koriander, kippenbouillon, sojasaus, sesamolie en vissaus.

Kook de noodles. Kook (in een andere pan) 8 cups kippenbouillon. Snij de kipfilet in dunne stukken, zo is het snel gaar. Doe de kipfilet bij de bouillon. Doe daarbij de sojasaus, sesamolie en vissaus, van ieder 2 theelepels. Als de kipfilet gaar is doe je de gesneden paksoi erbij. Proef ondertussen.

Als alles klaar is pak je een lekkere grote soepkom (note2self: deze moet ik nog kopen). Doe daar de noodles in. En dan met een soeplepel lekker veel bouillon erbij, met de stukjes kip en paksoi. Ga zitten met je kom soep en strooi er koriander, gebakken uitjes en lente ui bij. Eet smakelijk.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store