Vandaag bleef ik toevallig hangen bij het programma Hollywood Love Story op Vice, gepresenteerd door Paris Hilton (je weet wel, de voorganger van Kim K). In het programma worden verschillende artiesten?social influencers?wannabe it-girls? gevolgd.

Ik keek die van Skylar, ehm ook wel bekend onder Sky Sky (natuurlijk) en uiteraard is Sky Sky een model slash dj slash actrice slash watnogmeer.
In de serie zie je wat Sky2 allemaal doet op een dag (iets met Instagram), vertelt ze over haar dromen, haar ambities, zie je haar ouders (moeder=een filipijns badpakmodel, vader=1 of andere b artiest rockstar, uiteraard uit elkaar, uiteraard een gebroken band met haar vader), en 1 of andere gozer waarmee ze wel of niet wat heeft, volgens haar wel, volgens hem (uiteraard) niet, maar goed, hij is een vrije geest, nou ja zij wil wel graag een monogame relatie, en natuurlijk is het verstandig om geen contact met hem te hebben, maar goed hij heeft een goed netwerk. Zo gaan die dingen tegenwoordig, vermoed ik.

Ik verbaas me erover elke keer weer, hoe we tegenwoordig leven in een wereld waar het gaat om hoeveel likes je krijgt, het delen van je oh zo perfecte leven, het krijgen van bevestiging van anderen. Ik lees soms verhalen van social influencers die balen van een foto die “maar” 6000 likes krijgen. Ik ken niet eens 6000 mensen. Vorige week las ik dit artikel (neem Blendle trouwens, alsjeblieft, het zal je leven vermakkelijken): over geregisseerde kwetsbaarheid. Over social influencers die “opeens” zich ook onzeker voelen, en dat delen. Fijn, zul je waarschijnlijk eerst denken, maar wacht even. Het is geregiseerd, fake, want heust, ook de social influencers weten: onzeker zijn is in. Hip. En zo krijg je de vele volgers (bevesting van mensen).

Misschien klink ik nu wel als een oude oma, die maar niet snapt waarom we dat willen, elke keer maar weer, die likes, het halen van je geluk uit externen.

One day, i’m gonna make it, zegt Sky2, maar wat is die “it” dan precies?

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store