Buren heb je niet voor het uitkiezen, dat is een bekend gegeven. Gelukkig heb ik de liefste buurvrouw ever.

Ze is zelf oma en haar kleinkinderen komen regelmatig bij haar logeren en die spelen dan altijd heel leuk met nr1. en nr2. En dan deelt buuf altijd ijsjes uit, en da’s altijd leuk natuurlijk, vooral voor die nr1 en nr2. .

Ze heeft ook altijd kortingsbonnen, voor een pretpark of een dierentuin of een speeltuin, en dan zegt ze, kijk buuf, deze heb ik nog over, en dan geeft ze die aan mij. Net zoals ze mij ook altijd appt wanneer de luiers in de aanbieding zijn. Dat ze dan denkt: dit app ik mijn buuf ook even, lief vind ik dat.

Zij, of nouja eigenlijk haar man, mijn buurman dus (ook al zo’n lieverd) fixen met liefde ons huis, en komen met handige ideeen, bijvoorbeeld een inbouwkast, en dus twee extra slaapkamers erbij en of we nog iets nodig hebben voor het dakterras, een kraantje bijvoorbeeld? Doet ze even. En het grofvuil ruimen ze ook meteen even op “ach, doen we toch even snel buuf”.

Mijn man zit weer in het buitenland, en dat wist buuf, en toen kwam ze aan de deur: ik heb hachee over, wil je ook wat? Hoef je niet te koken. En het is vlees van de islamtische slager hoor, zei ze erbij, vind ik veel lekkerder!

Een paar minuten later kwam ze weer, met een tupperware bakje vol met heerlijk urenlang sudderend op het vuur dus heerlijk zacht hachee vlees. En een bakje rijst erbij. Kijk buuf, zei ze, wel zo makkelijk met 3 kinderen en even geen man thuis.

Als ik mijn buren mocht uitkiezen koos ik haar.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store