Nog even en dan is de zomervakantie voorbij.
Nog eventjes.
Nog 1 dagje om precies te zijn.
Nouja, nog een weekend erbij.
Dus eigenlijk drie.
Nog drie dagen, en dan gaan ze dan.

Het is voorbij gevlogen, die zomervakantie. Net als vorig jaar heb ik weer het gevoel dat tijd zo snel gaat. Van te voren dacht ik, zes hele lange weken met drie kinderen thuis, hoe ga ik dat doen? Ik wist dat LOML zeker twee keer naar het buitenland moest. Van die zes weken gingen we tien dagen op vakantie. Blijft over: vier weken. Nu, met nog maar een dag te gaan (nouja, eigenlijk drie), realiseer ik me zelfs dat we tijd tekort komen. We zouden nog een weekendje naar de Efteling gaan. Gaat niet door. Ik zou nog vele playdates organiseren. Ook geen tijd voor gehad. Op de valreep vorige week zijn we nog naar Dinoland geweest.

Nog even, en dan gaan ze dan. Ik heb net nieuwe spijkerbroeken van nr1. gekocht. Hij groeit als kool deze zomervakantie.

Nr2. gaat naar groep 2. Een nieuwe juf, helaas. Zijn oude juf gaat naar een andere klas, en oh wat vinden we dat jammer. Ze paste perfect bij hem, bij zijn karakter, hoe hij is. Gegroeid is hij qua zelfvertrouwen en dat is mede dankzij haar. Vind nog maar eens zo’n juf.

Nr 1. gaat naar groep 3. Een andere ingang van de school. Andere pauze dan nr2. Met de grote kinderen dit keer. Een andere juf. Geen kleuter meer. Waarom gaat de tijd zo snel? Zo hard? Gisteren bij een kraambezoek had ik het er nog over wat voor kleine kuiken het was toen hij werd geboren. Zes weken te vroeg, zelf maat 52 was nog te groot. Nu blijf ik maar spijkerbroeken kopen, zo snel groeit hij. Ik hou het niet meer bij. Ik wil hem blijven vasthouden.

Deze dagen verlopen traag, slow, zomers. We slapen allemaal uit. We starten rustig op. De jongens spelen heerlijk met elkaar. Ze lachen heel wat af. Elke dag zijn we buiten. We spelen spelletjes, we kijken tig keer de nieuwe Spiderman film op Netflix(tip!aanrader! hij is zo mooi!). Het is een zomervakantie zoals het moet zijn.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store