Er is 1 ding wat ik erg fijn vind als mijn man in het buitenland zit (nouja, meerdere eigenlijk: een schonere badkamer, veel minder was en geen voetbal op de zondag) en dat is dat ik ‘s avonds heerlijk in alle rust kan mediteren. De kindjes zijn op bed en ik zit in de woonkamer heerlijk zen te wezen. Mijn man gaat meteen tv kijken namelijk. Ik heb dus veel gemediteerd de afgelopen weken. Heerlijk vind ik dat, dat moment dat ik dicht bij mezelf sta, dat ik de energie door mijn lichaam voel stromen, dat mijn ademhaling rustig naar beneden gaat.

Brownies. Flourless chocolate cake. Citroen yoghurt cake. Chocolate chip cookies. Ik heb veel gebakken afgelopen. Elke week wel iets. Mijn nicht vroeg “waar laat je het”, maar ik eet een paar stukjes, de rest geef ik weg. Ik zit vaak op Pinterest te scrollen en te zoeken naar iets lekkers. Ik wil nu millionaire shortbread maken.En laatst heb ik trouwens echt de allerlekkerste mac and cheese gemaakt, deze (sorry Lianne). Verder ben ik vrij stabiel qua eten. Een tijd geleden ben ik begonnen met het tellen van calorieen (ja heel saai dit), en dit hou ik al zo een tijdje vast.

Ik ben gek op thrillers, zowel in boekvorm als in serie-vorm als in film-vorm. Springvloed is een serie die ik je kan aanraden, helemaal uitgekeken. Verder zijn we nog bezig met True Detective. En ik ben waarschijnlijk de laatste van heel Nederland maar ik heb net luizenmoeder ontdekt. Hy fucking larisch, echt.

Ik moet echt eens Michelle Obama’s boek uitlezen.

Elke week gesport. Mijn streven is 3 a 4x, maar zonder oppas wordt dat moeilijk. Vandaag de kettle bel swing tot boven mijn hoofd geleerd. Moeilijk, zwaar, ik ben bang dat ik achterover val (zou iets voor mij zijn). Verder series van 5,4,3,2,1: deadlift (50 kilo) en burpies, aan het eind van de training. Kapot.

Ik ben weer gestopt met Instagram (ja ik word ook moe van mezelf). Daar mag ik niets van zeggen eigenlijk (ben ik mee eens), maar voor mezelf zeg ik het nu gewoon: DES BLIJF ER VAN AF, KAPPEN NU.

Aantal pukkeltjes op mijn kop: nu 2. Ik heb denk ik hevig last van mijn hormonen want sinds de zwangerschap van nr3 krijg ik zeker 1x in de maand pukkels. Niet kleine pukkels, maar pukkels die niet weg te filteren zijn met de mooiste filter zelfs pukkels. Ik heb dit, voor de zwangerschap van nr3, nog nooit gehad dus ik ben een beetje zoekende waar het aan ligt. En wat helpt trouwens.

Ik zou een ayahuaca ceremonie doen in maart maar deze gaat niet door. Ik wil nog ergens een kambo sessie inplannen, want de kikker roept me. Verder kom ik er steeds maar achter: loslaten is key. Let it go, let it fucking go. En also heb ik het woordje Ubuntu ondekt, wat betekent “the belief that we are defined by our compassion and kindness towards others”. Dat het niet alleen om mij gaat, nee verre van, maar juist om andere. Dat dat het mooiste goed is, jezelf, je ego, aan de kant zetten en de ander juist iets gunnen. Want “i am, because we are”.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store