En, vraagt ze, heb je je draai al een beetje gevonden?

Een beetje, zeg ik. Het gaat de goede kant op.

Ik weet niet wat ik nou precies had verwacht. Ja tuurlijk, dat ik de oude wijk meer zou missen dan ik van tevoren, dat wist ik wel. Dat ik eventjes moest zoeken en ook moet wennen aan een huis dat als thuis aanvoelt, maar tegelijkertijd er nog niet zo uitziet met lege ruimtes die nog gevuld moeten worden.

Maar ik had dit niet verwacht. Dat klinkt misschien erger dan het is, maar het is zo’n tussenfase. Ik weet dat het goed komt en tegelijkertijd voelt het niet zo. Ik voel me op mij plek maar tegelijkertijd krijg ik een vreemd gevoel in mijn buik, een beetje heimwee, als ik boodschappen doe in de oude wijk.

Vorige week speelde een vriendje van de oude wijk hier. Ik bracht hem terug naar huis, die bekende afslag, en dan links, en ik zag de mensen, de auto’s, de scooters en niet heel toevallig politie, wat ook weer typisch is voor die oude wijk, en toch, het was een warm gevoel dat ik voelde, dat wist ik dan wel.

Ik weet dat ik te snel wil, dat ik dit ook een plekje moet geven.

Van de liefste Sahar kreeg ik een nieuwsbrief, ze is zelf ook verhuisd “this Full Moon I find myself in a time of transition. A few days ago I moved into my new home, something I have been anticipating for a full year. Now that the change is here I feel simultaneously grateful and a bit overwhelmed”

Ja dacht ik, same, same!

Zonet ging ik toch even kijken bij de post en daar vond ik een ontzettend lief pakketje van mijn vriendinnetje J. Een prachtige boekenlegger van een libelle, een dragonfly, dat symboliek staat voor verandering en transformatie, voor aanpassingsvermogen en kracht.

Al die dingen die nu in mijn leven spelen, zegt ze want inderdaad, ik voel me een beetje ontaard, mijn wortels losgerukt.

Ik heb maar geduld, met alles, want ook dit wordt steeds meer mijn huis, we hebben onze nieuwe eettafel binnen en een prachtig marokkaans vloerkleed. Vanochtend maakte ik er een foto van met het mooie licht van buiten.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store