Dingen waar ik vandaag inspiratie van kreeg

Ik wil zeggen dat ik moe ben, heel erg moe. Lichamelijk moe vooral. Ik ben niet down, niet ongelukkig, maar vooral erg moe. Ik word er alleen ook een beetje, nouja, moe van, door de hele tijd te zeggen dat ik moe ben, maar het feit is dat ik me gewoon zo voel. Ik weet waardoor ik moe ben, ik weet ook dat het vanzelf wel overgaat, ik weet ook dat ik niet lang moet blijven miepen, maar dat ik het ook gewoon moet accepteren, die vermoeidheid.

Toch, vandaag, op moment van schrijven, dat ik in de bagel en beans zit, mijn schoonouders zijn er, kan ik even eindelijk er even uit en vallen ze me op, kleine dingen, mooie dingen, waar ik even inspiratie van krijg, een glimlach op mijn gezicht, een fijn gevoel van binnen:

  • deze mooie bustier, of nouja, bh dus gewoon, die ik heb gekocht op aanraden van mijn zusje, want die leeft erin. En het is waar, het zit heerlijk. Later op de dag een stukje over tieten trouwens.
  • dit stukje in de Jan, over vrouwen die duurzaam leven. Ik heb er zwaar respect voor. Een vrouw die een ecologisch dorp ontwerpt onder de noemer “soms moet je gewoon dingen doen”. Meid, wat heb je gelijk. Een vrouw die vindt dat we hier in het westen wel verschil kunnen maken. Ja, tuurlijk.
  • dit interview met Jelke van Houten vind ik zwaar maar tegelijk zo herkenbaar.
  • mijn nicht O. waar ik deze week eerder mee appte omdat ik het moederschap zo zwaar vind en zij mij lief appt vandaag “ga ik je nog zien deze week?”.
  • mijn beste vriendin R. die mij appt om te zeggen hoeveel ze van mij houdt
  • creativiteit voelen, kan dat? Ik voel het soms kriebelen in mijn buik, de urge om iets te maken, om iets te creeeren.
  • zoenen. Hele zachte fijne zoenen met mijn man, zo’n soort zoen waardoor het lijkt alsof de wereld even stilstaat, speciaal voor ons, alsof de aarde zegt “nu even stoppen met draaien want deze mensen moeten even zoenen”.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store