Dingen waar ik blij van word dag 1: een whatsappje van en naar mijn bf

ik las weer eens het blog van Susannah, echt een aanrader hoor jongens, ze schrijft ook weer eens vaker, dus hoera, en toen las ik dit stukje en toen dacht ik: oja, Des, waar word jij nou blij van?

Kijk, dat soort lijstjes schrijf ik wel vaker, in mijn notitieboekje, of in mijn telefoon, of gewoon hier, maar ik wil het nu anders aanpakken.

Ik las het stukje van Susannah en zij beschreef gewoon iets kleins maar tegelijk ook iets groots: ze heeft nu een eigen werkkamer en die heeft ze helemaal eigen gemaakt, waardoor ze nu nog meer plezier heeft in haar werk, dus dat zijn gewoon 3 vette blijmaker punten. En ik wil dat dus ook doen: niet iets als mijn gezondheid, want dat is altijd het eerste wat ik opschrijf: mijn gezondheid! Ik ben heel blij met mijn gezondheid! Wiehie!

Kijk, natuurlijk ben ik blij met mijn gezondheid, heust, maar ik schrijf het ook vooral op omdat ik het niet als vanzelfsprekend wil zien, en eigenlijk hoeft het ook niet zo…ehm…nou ja groots als gezondheid. Of mijn kinderen. Of: mijn fantastische relatie met mijn lief, want die is echt met de dag steeds fantastischer. Het mag ook gewoon iets kleins. Iets simpels. En als zo’n klein dingetje dan ook heel groot wordt, dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

Dus dat ga ik hier eens beschrijven (en omdat ik altijd wel in ben voor een challenge, laat ik dat gewoon ook een volle week volhouden). Vandaag dus dag 1 van de “dingen waar ik blij van word”- challenge.

Wat: een whatsappje van en naar mijn bf ❤
Want: mijn beste vriendin en ik, ik schreef daar hier al een beetje over. Het ging even niet zo lekker tussen ons, we zaten niet in dezelfde energie, en dat had nogal wat gevolgen voor het vertrouwen, en nouja dus de vriendschap. Ik heb het daar echt heel erg moeilijk mee gehad. We spraken elkaar dagelijks en vooral echt alles over, ik wist alles van haar, en zij wist alles van mij. Dit was vriendschap zoals ik altijd dacht dat het was: nooit uitgeluld, kunnen praten, kunnen lachen met elkaar. En ik moest afscheid nemen van dat beeld van een vriendschap.

Na een tijdje afstand nemen van elkaar en het eerlijk naar elkaar uitspreken kwam het weer goed. Want die afstand, letterlijk en figuurlijk, was precies wat onze vriendschap nodig had.

Nu gaat het een stuk beter. Zij zit een stuk beter in haar vel, ik kan haar loslaten. Laatst hadden we weer afgesproken, en in de trein op weg naar huis realiseerde ik me hoe fijn het nu gaat het tussen ons. Dus stuurde ik haar een whatsappje, waarin ik haar dit vertelde en dat ik superveel van haar hou, want ze is me zo dierbaar als vriendin. En ik gun iedereen zo’n vriendschap, die tegen een stootje kan, omdat de basis gewoon goed is.
Ook een blijmaker want: ik heb veel geleerd van kleine dipje tussen ons. Dat ik mensen moet loslaten en dat ik dat dus ook kan. Dat afstand nemen van elkaar goed kan zijn, ook zoiets. Dat vertrouwen zo belangrijk is. Maar ook: dat het soms goed is om mensen gewoon echt te laten gaan of vriendschappen te laten verwateren.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store