Dingen die ik allemaal wel en niet doe

continue twijfelen of ik wel of niet moet sporten. Ik heb keelpijn, een snotneus, maar heel erg ziek voel ik me nou ook weer niet. Moet je dan wel of niet sporten? Er zijn mensen die zeggen: zweet het er lekker uit, er zijn ook mensen die zeggen: pak je rust. Ik heb in het verleden wel gewoon gesport, ging prima sterker nog: deed me erg goed. Maar ik heb ook weleens gehad dat ik achteraf dacht: shit ik had mijn rust moeten pakken.

ik koop bijna niets de laatste tijd. LOML heeft een heel mooi paar sneakers voor mij gekocht, ze zijn echt heel leuk, maar stiekem baalde ik een beetje omdat ik dacht: ja nu heb ik toch weer een paar schoenen erbij, is dat nou nodig? Verder moest ik een bodyscrub kopen, die van mij was op en mijn huid is zowat schuurpapier, dus ging ik naar de bodyshop. Waar vervolgens een aanbieding was met zoveel producten voor de halve prijs. Ja godver. Ik heb vervolgens toch 60 euro uitgegeven, en daar baal ik dan een beetje van (hoewel ik de producten toch nodig heb). Maar dat is alles! Het moet ook gezegd worden, want ik vind steeds meer kledingstukken in de kast waarvan ik denk, ja zie je nou Des, je hebt helemaal niets nieuws nodig.

elke dag schrijven voor mijn boek lukt niet altijd, maar ik heb 2 dagen in de week dat ik wel wat meer kan schrijven dus jeuh. Ik zit nu op 40.000 woorden en ik denk dat 60.000 woorden een mooi aantal is. To be continued dus.

nu bezig met the Crown (wat een prachtserie, wat een acteerspel, echt geweldig) en jullie moeten echt Kidding zien. Comedy met een zwart randje en man wat is Jim Carrey goed.

lezen in Griet op de Beeck “let op mijn woorden” en man wat kan zijn schrijven. Pijn in mijn buik krijg ik soms van haar pijnlijke mooie verdrietige zinnen.

ik ben echt gek op mijn flared pants. Het zit zo lekker en het valt zo zwierig en ik voel me net een hippie uit de jaren 70, echt love love it.

de slagroomtruffels van de albert heijn, daar moet een stop op anders word ik moddervet deze winter.

we kijken elke avond sinterklaas journaal, het is vaste prik sinds een paar jaar en reuze gezellig. Mijn schoonzusje heeft een zoontje van 1 jr en ze zei: ik kan niet wachten tot hij er ook wat meer besef van heeft en dit soort programma’s kan kijken en dat snap ik zo goed. Ik heb hier ook zo lang op gewacht. Freeks wondere wereld bijvoorbeeld, kijken ze nu pas en vinden ze ook geweldig.

over sinterklaas gesproken: zo goed mogelijk proberen wij de kinderen uit te leggen over zwarte piet en roetveegpiet. Ze vragen ernaar. Waarom is zwarte piet dan niet goed, vroeg nr1. laatst. Ja, het heeft te maken met slavernij, zei ik hem. Wat is dat slavernij, vroeg hij. Ja leg het maar eens uit aan kinderen, op een luchtige manier zonder de geloofwaardigheid van de sint af te doen.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store