Ik heb een tijdje niets geschreven hier. Bewust. Ik was zo druk bezig met mijn boek. Promoten op insta, heen en weer mailen met de drukker, de boeken opsturen, en het leukste: heel veel lieve berichtjes beantwoorden van de liefste lezers. Misschien zou dat allemaal samen met elke dag een stukje hier teveel worden. Maar het boek-project is nu klaar. En welkom trouwens: nieuwe lezers!

Zondag was suikerfeest en meer dan ooit heb ik me er ontzettend op verheugd. Het zou natuurlijk anders zijn dan normaal (ipv 30 man bij mijn ouders thuis waren het alleen wij, mijn zusje, oom en tante) maar juist door die corona besefte ik me hoe fijn het is om onder de mensen te zijn. Niet zomaar mensen, maar de mensen die ik liefheb.

Elke ochtend lees ik een gedicht van Meandermagazine. Deze tip las ik in het boek “olijven moet je leren lezen”, van Ellen Deckwitz, een grote aanrader als je wilt leren hoe je gedichten “moet” lezen. Als je bij Meander klikt bij klassiekers ben je wel even zoet (en het is een heerlijk begin van de dag).

Ik ben weer begonnen met sporten, in ieder geval thuis sporten. Ik heb vanaf dag 1 van de quarantaine yoga gedaan, en hoewel ik dat ook heerlijk vond (lange tijd niet gedaan), ging het me ook weer vervelen. Te langzaam, geen actie. Ik had weer zin om te knallen. LOML had nog een resistance band, en daarmee volg ik wat workouts op youtube. Het is natuurlijk niet zoals in de sportschool, toch zweet ik behoorlijk en heb ik ook dat heerlijke gevoel achteraf. Ik ga het nu afwisselen met een flinke booty workout en yoga.

Trouwens, ik blijk dus een slijmbeursontsteking (ja) te hebben in mijn rechterschouder. De pijn begon al in december vorig jaar en ik ging nu pas naar de fysiotherapie (dit is typisch Des). Ik heb oefeningen mee gekregen en dat helpt al. Maar goed, ik moet ook geduld hebben. De fysio zei dat het een tijd duurt voordat je het krijgt, maar ook een tijd duurt voordat de pijn weer over is.

Op pinterest heb ik een bord aangemaakt met go2gerechten, recepten die altijd lukken, die altijd een succes zijn. Zeker tijdens corona quarantaine heb ik flink veel gekookt, dus #tip #aanrader, mocht je niet weten wat je moet eten vanavond.

Op social media zie je natuurlijk alleen hoe goed iedereen zich er aan houdt, maar ik zal maar gewoon eerlijk zijn, ik hou me niet (meer) echt aan de corona regels. Het is echt geen baldadigheid, maar meer een…hoe moet ik het zeggen (zonder laks over te komen)….een go with the flow ding.

Iedereen doet het, dat is natuurlijk de meest stomme reden ooit, maar ik merk gewoon dat ik in het begin er heel strikt aan heb gehouden, maar naarmate meer maatregelen werden versoepeld, wij dat als gezin ook deden. Zo zien we onze ouders weer (na 6 weken niet), met hemelvaart was ik in een erg druk natuurgebied in de buurt, tijdens boodschappen laat ik de kids nog wel buiten, maar in de supermarkt komt ik regelmatig niet tot de anderhalve meter, en als mijn zusje langskomt zitten we naast elkaar op de bank.

Ik zoek hier voor mezelf een middenweg in met mijn gezonde verstand. Want ook ik snap het soms niet altijd: ik las laatst dat je niet met medische-mondkapjes in het ov mag, maar wel zelfgemaakt (huh?), ik snap niet waarom terrassen wel open mogen, maar sporscholen nog niet (drank boven beweging?), de kinderen mogen wel naar school, maar de judolessen moeten buiten gegeven worden (?), en zo kan ik nog wel doorgaan.

Tegelijkertijd, toen ik gisteren voor het eerst weer naar zwemles ging met de jongens, wat een gedoe, al die regels, gewoon niet te doen, ik moet nr3 even in de auto laten, dacht ik: maar wat nou als dit het is? Want ja, ik kan natuurlijk wel go with the flow gaan, maar feit is dat die anderhalve meter samenleving nog steeds zo is.

En verder? Ik werk weer aan een nieuw boek, het wordt meer een soort van sprookjesboek voor mezelf en er komen dit keer ook illustraties in, ik kocht hele leuke oorbelletjes, en ik ben nog aan het bedenken wat voor kado ik mezelf kan geven voor het succes van mijn boek, een mooie ring of toch een nieuwe tattoo?

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store