De dingen die ik gekocht heb

heust, het is materialistisch, ik weet het, maar ik word soms ook gewoon blij van de dingen die ik gekocht heb. Of krijg.

Ik had als intentie om dit jaar veel minder te kopen en dat heb ik ook niet gedaan. Het kan wel beter. Ik heb er ook wel wat miskopen bij zitten, en daar baal ik dan toch weer van. Toch is het ook goed: ik draag kleren die die ik al een aantal jaren in mijn kast heb hangen. De dingen die ik nieuw heb gekocht zijn tijdloze stukken. Verder koop ik wel veel boeken en magazines, ik denk dat dat ook minder kan. Lenen bij de bibliotheek bijvoorbeeld. Of misschien een abo delen met een vriendin? Ik weet het nog niet. Ik ben wel zwaar fan van Blendle trouwens.

Enfin, ik kocht toch wat de afgelopen maanden:

  • uiteraard dus die velvet flared broeken, die zitten HEERLIJK. Ik heb nu een groen en een blauwen. En nog een zwarte, maar die is niet velvet maar gewoon. En net zo leuk.
  • een zwarte high waisted spijkerbroek van Lee. Waar mijn billen prachtig in uitkomen. Ja, helemaal blij mee. (mijn man ook).
  • ik heb een hele mooie bruine kleur wollen jurk gekocht. lekker wijd, lekker chill, lekker lange mouwen die je zo om je handen kunt omslaan.
  • en een gebreide off the shoulder trui. ook leuk. en mooi.
  • ik kocht body butters bij de bodyshop. die zijn gewoon de beste voor mijn huid. ik had een tijdje geen body butters meer, en kocht een bodylotion van Dove, maar die helpen echt niet. vooral in de winter heb ik een hele droge huid en dan helpt alleen maar: smeren, smeren, en smeren. en ik heb trouwens de pumpkin spice vanilla geur. heaven kan ik je zeggen.
  • als je eens sneakers wilt kopen, doe dan die van Adidas, de stan smith, die met groene streepjes, de witte. die heb ik nu al een aantal jaren en loop er bijna elke dag op. Ook in de winter ja. En ze staan overal bij.
  • net zoals mijn dr martens boots. Eigenlijk zijn dit dus aankopen waar ik zo blij van wordt: want elke dag gebruiken, goede kwaliteit en mooi.
  • oja, ik kocht ook nog een groene trui die gewoon perfect zit. In de sale. Voor 8 euro. Beter kan niet.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store