Het mooie aan corona is natuurlijk

of nouja mooi…

Ik mag van een social influencer niet zeggen dat er iets moois is aan de corona. Zeg dat nou niet zegt ze, er gaan mensen dood, er is helemaal niets moois aan de corona en het is ook niet leuk om te zeggen “dat er een reden is dat dit nu gebeurd”, nee dat mogen we van haar allemaal niet zeggen.

Van een andere social influencer moet ik echt aan de kant met mijn kinderen als zij aankomt lopen, want het is zo vervelend dat mensen dat niet doen, kijk even naar buiten, dat mag wel, maar dan moet je ook aan de kant gaan als je mensen tegenkomt, aan de kant gaan, anderhalve meter afstand houden en als je kinderen hebt dan moet je ze streng toespreken dat ze dat ook moet doen.

Ik snap het allemaal wel, in tijden van corona gaan we ons anders gedragen, paniekerig, angstig, onzeker. En we weten het allemaal beter, natuurlijk dat ook.

Kijk, ik vind ook dat mensen anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden, maar als ik nou op een stoep loop met mijn 3 kinderen, en iemand loopt voorbij, en er is geen ruimte op die stoep dus we moeten gewoon eventjes, maar heel eventjes, langs elkaar lopen, we groeten elkaar en we lopen weer verder, dat moet toch kunnen? Waarom voel ik me dan toch aangesproken door die social influencer, krijg ik het gevoel dat ik de hele wereld om zeep help omdat ik gewoon niet even anderhalve meter afstand kan nemen?

En heust, het is verschrikkelijk, die hele corona en alles wat er omheen gebeurd, maar ik vind ook: een beetje positief eronder blijven helpt toch ook wel? Ik mag toch daarom ook wel omdenken “wat kan hiervan leren?”. Of “wat is nou het mooie aan deze corona situatie?”

Ik zal het je gewoon zeggen, want ik vind dat ik dat gewoon mag doen.

Ik ben bijvoorbeeld nog nooit zo weinig naar de supermarkt geweest als deze dagen. Ik maak de lekkerste gerechten van alles wat ik gewoon al in huis heb, en bovendien heb ik ook al hoeveel dagen niet gebakken, nou dat zegt nogal wat voor een zoetekauw als ik. Wat ik ook maar wil zeggen: ik eet super gezond en dat tijdens corona.

Verder ben ik nu juist veel meer buiten met de kinderen dan ooit, elke ochtend naar het bos (waar het rustig is en als er mensen zijn ik EN MIJN KINDEREN netjes anderhalve meter afstand houden, jaja), en elke namiddag een rondje in de wijk. Ik help nr1. met zijn huiswerk en dat is heel leuk om te doen en sterkt mij nog maar eens meer om straks juf te worden. Ik help nr2. met lezen en schrijven, en als gezin zijn we meer dan ooit heerlijk vaak bij elkaar. Mijn man kan nu niet naar het buitenland en ja ik vind hem soms zo irritant dat ik hem per direct op een vliegtuig naar china wil zetten, aan de andere kant, hij zal dat net zo vaak bij mij hebben. En bovendien heb ik me laatst met een pizzaroller in mijn vinger gesneden en toen heeft hij heel lief een verbandje gezet.

Ik heb vandaag een webinar gehad van Get Uked, waar ik mantra’s heb geleerd en nu ook de picking pattern op de ukelele kan spelen, dus dat is ook iets dat ik kan afstrepen.

Goed, de biebs zijn wel dicht, maar ik heb ook nog steeds een koopstop dus ik ben langs 2 mini ruilbiebjes in de wijk geweest waar ik oa het boek Witte Oleander heb geruild, en ik heb al van 3 mensen gehoord dat een prachtig boek is. Vanmiddag ga ik beginnen met lezen.

Ik ben ook weer begonnen met yoga, yoga with Adrienne welteverstaan en ik snap niet waarom ik dat al zolang niet heb gedaan. Gisteren heb ik dag 3 gedaan van de 30 days yoga challenge en die was heerlijk. Ik ga vanaf nu proberen elke dag 2 dagen te doen, dan is het zo 6 april.

Oh, en nog een over die koopstop, die is volgende week voorbij en dan ga ik kleine ondernemers ondersteunen. Een dichtenbundel van Lot Bouwes, een ukelele tas op Etsy en geurstokjes van we love the planet.

Dus allemaal mooie dingen die ik niet had gedaan als er geen corona zou zijn. Is het dan alleen maar mooi Des?

Nee, want nr3. heeft vannacht en vandaag alleen maar zitten/liggen overgeven, hij houdt niets binnen en heeft dus een stevige buikgriep. Gelukkig heeft hij wel wat praatjes. Dus als dat het enige is wat nu even niet mooi is, nou goed.

Dan redden we het wel.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store