Volgens mij anderhalve week terug hoorde ik het al. Ik bracht de kindjes naar school, het was al vrij licht, en toen hoorde ik dus de vogeltjes.

Ik weet niet wat welke vogeltjes het zijn, misschien mussen? Geen idee, maar het zijn die vogeltjes die je altijd hoort zodra de lente eraan komt. Vroeg in de ochtend hoor je ze zingen, tsjilpen, en al in mijn vroegste herinneringen weet ik dan: lente. Zon. Zomer.

Het is waar want het zonnetje scheen afgelopen dagen en deze week nog wel meer. Ik ben meer buiten, meer in speeltuinen, meer in het park. Eruit moet ik, die zon, ik heb het nodig, ik heb haar gemist. En zodra die lente eraan komt voel ik het in heel mijn lichaam. Tintelingen, een beetje spannend, wat gaan we doen, waar gaan we heen? Zoveel leuke dingen te doen, plannen maken, met die afspreken, en met die, en ach, met die ene kan er ook ook wel bij.

Het is niet te geloven in wat voor energiek persoon ik verander zodra de lente er ook maar een klein beetje is. Ik merk het in mijn humeur, in mijn gemoedstoestand. Alles is nog meer in balans, ik voel me rustig, ik voel me slow, ik voel me sterk en krachtig. En wat ik ook heb gemerkt deze dagen: ik voel me creatief.

In mijn dagboek schreef ik: ik heb zin om dingen te maken, te ondernemen, plannetjes te bedenken. In alles voel ik me creatief, een klein gevoel in mijn onderbuik: zal ik eens hieraan beginnen? Zal ik eens dit projectje opzetten? Zal ik eens iets worden, zal ik eens iets zijn?

Ik weet niet zo goed wat ik dan wil maken. Ik ben deze dagen weer wat meer op instagram en vind zoveel creatieve personen. Bij die accounts denk ik oh dit is wel leuk, en goh, kijk, dit is ook wel een goed idee!

Bijvoorbeeld bycarolijn, die haar eigen boek uitgeeft, over haar eerste jaar als moeder. Blij word ik ervan, het is aanstekelijk, haar enthousiasme, haar plan om zelf een boek uit te geven.

Ik weet niet zo goed wat ik ermee aan moet, want zoals ik zei: wat moet ik dan precies, en hoe moet ik het dan vormgeven? Bij alle kleine ideetjes die in mijn hoofd ploppen komt alleen maar 1 ding naar voren en dat is schrijven. Schrijven, schrijven, schrijven, dat wil ik. Is dit dan niet voldoende, hier op medium, elke dag een stukje, moet ik dan toch meer? Ik weet het niet zo goed, en dat geeft ook niets, want de lente geeft mij dat briesje creativiteit, en ik geniet daar nog wel even van.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store