Een paar keer in de week, als LOML er al uit is gegaan en ik nog even lig te soezelen in bed* gaat de slaapkamerdeur open en zie ik daar een hoofdje tevoorschijn komen, met een bos haar. Een steeds groter wordend kind in alleen boxershort*.

Kom maar hier, zeg ik dan, en hij springt het bed in, ik krul mijn lichaam om zijn steeds groter wordende lichaam heen en zo liggen we even heerlijk in de vroege ochtend.

Ik geef hem kusjes, op zijn wang, (hij; mama, neee), in zijn nek (nee, mama dat kietelt!), ik knijp in zijn steeds stevige dikker wordende voetbalbenen.

Soms komt LOML opeens binnen om zich om te kleden. Van onder de dekens kijk ik LOML aan, en dan roep ik “kijk dan, kijk naast wat voor knapperd ik lig!”.

Zes weken te vroeg, zeg ik vaak tegen LOML als nr1. de straat uit skeelert, als hij binnenkomt na een voetbaltraining, als ik een foto van hem laat zien waar zijn haar perfect zit (we noemen hem ook wel “ons Beneton fotomodelletje). Al die meisjes straks voor de deur, zeggen we tegen elkaar, als nr1. ons aankijkt voor een heel serieus gesprek en wij alleen maar verliefd naar hem kijken, hoe groot hij al is geworden onze oudste.

Zes weken te vroeg geboren, als een kleine garnaal lag hij in een klein bedje in het ziekenhuis. Met pijn en moeite dronk hij 100 ml melk op, te klein was hij, te weinig kracht, te moe.

Tot opeens, ik beschrijf dit trouwens ook in mijn boek, hij de klik had. Opeens had hij het door. “Oh wacht, dus zo moet ik drinken!”. Op een dag klokte hij zo 150 ml weg.
Yes, riepen LOML en ik enthousiast, hij mag mee naar huis!

Wat ga jij later doen als je een vriendinnetje hebt, vraag ik hem, en hij zegt, bloedserieus, naar de film.
En dan heel nonchalant “of zoiets”.

Oh lieverd toch. denk ik dan. Mijn kleine eerste baby, zes weken te vroeg, kom nog even hier, blijf hier, onder de dekens, dicht tegen mij aan.

*een kleine voordeel van die hele corona: later beginnen voor school ivm een te druk schoolplein.
*”papa slaapt ook in boxershort, dus ik ook mama”.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store