Bergen aan zee, wat ben je leuk

Na het heerlijke eten in dat argentijnse restaurant (maar echt, zo’n dikke vette tip, aanrader, doe het, 1x in je leven, ja), besloten we om niet in amsterdam te blijven slapen (wilden we eerst, nouja ik wou dat, mijn man begon al moeilijk te kijken), en naar zee te gaan.

maar waar is de zee dan, vroeg ik aan hem, en dat zegt denk ik wel genoeg. goed voornemen: meer in de natuur zijn dus.

we besloten om naar bergen aan zee te gaan, een uurtje van amsterdam rijden, en het is hier heerlijk. ten eerste: de stilte. je hoort alleen de zee. en wat vogeltjes.

ten tweede: de vriendelijkheid. ja sorry amsterdam, maar echt. dat we ergens binnenkwamen en alleen al een goedemorgen hoorden. dat we een toetje bestelden en dat gewoon kregen, want natuurlijk is de keuken nog open. en toen kwam de serveerster het brengen (een ietwat oude vrouw), en die begon een praatje (!!!!) te maken.

we hadden een kamer met zeezicht, dus we besloten meteen om de volgende ochtend zeker NIET uit te slapen (zegt mijn man tegen mij, ik kan never nooit meer uitslapen door 3 bloedjes van draken, mijn man heeft daar geen moeite mee trouwens), en dus gewoon te ontbijten en te wandelen.

die wandeling aan zee was echt heerlijk. frisse lucht, een beetje koud (maar niet te). het geluid van de zee, weinig mensen (!!).

en toen hadden we het dus over dat we dit vaker moeten doen, veel vaker, met de kinderen de natuur in, en dat hoeft heust niet ver (vlakbij ons huis heb je bijvoorbeeld een bos), maar gewoon doen.

“is het niet te ver” bijvoorbeeld, zijn 1 van de vele vragen die we onszelf eerst stellen, want met 3 kinderen moet zo’n dagje uit vooral heel erg praktisch zijn.

maar toen moest ik dus denken aan mijn vriendinnetje J. J. besloot: ik wil op wereldreis, en ging toen eerst keihard aan het werk om geld te sparen, samen met haar vriend zeiden ze hun huisje op, en vertoeven nu al langer dan een jaar overal en nergens. Ik vind het geweldig, zo’n plan. Ze is nu in Australie en zoals iedereen die daar ooit is geweest zegt ze over de afstanden in nederland: joh, 3,5 uur rijden naar groningen, zo ver is dat niet.

en dat snap ik ook wel, ergens. wat miepen we dan ook over lange afstanden, en het is zo ver, want uiteindelijk is nederland het mooiste land van de wereld, ja inclusief amsterdam.

zullen we dit jaar ergens een huisje aan zee huren, vroeg ik mijn man daarom. vond hij een goed idee.

Zine 1 “Liefde” (2019). Boek 1. “Ik ben er (ook) nog” (maart 2020). Ben trouwens ook nog eens moeder.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store